Vi glæder os til efteråret!

Den skønne sommerferietid er ved at være forbi og nu varmer vi op til efterårets jagter.

Silke er nu blevet en mere moden og voksen cockerpige på 1½ år, og vi glæder os til at introducere hende til “rigtig” jagt i den kommende jagtsæson. Hun viser allerede meget interesse for vildt, både fugle- og hjortevildt, ligesom hendes mor Bailey gør. Bailey er lige nu i sit bedste alder (4 år), og hun ved helt præcis hvad jagt går ud på. Og hun elsker at gå på jagt!

Vi venter på fugle …

Men det kræver mere end lyst til at løbe efter vildt at få en hund til at være god til at gå på jagt.

Selv om man kunne tro det, er det er ikke nok at hunden har lysten til at jagte fugle og andet vildt. Det er heller ikke nok at hunden kommer når man kalder eller kan apportere eller drive.

Bailey og Kimberly

At gå på jagt kræver også at hunden føler sig tryg ved skud, er under kontrol i “friløb” i skoven med andre løse hunde, kan klare kørsel på traktorvogn, vente i bilbur og lange køreture at bare nævne nogle ting man måske ikke lige tænker på. Alt dette lærer en ung hund ikke med det samme, der går tid og planlægning med få introduceret hver af de nye ting på en måde, så hunden får en god oplevelse.

Samling på parkeringsplads før parolen

Silke har jagtlysten, er dygtig til træning og holde kontakt, men hun er også en forsigtig pige som kræver at hun får mulighed at “se ting an” før hun føler sig helt tryg. Derfor går vi langsomt frem i hendes tempo. Hun har masser af potentiale til at blive til en fantstisk jagthund, ikke mindst fordi hun er let bygget og har en meget atletisk krop.

Så det er efterårets program for Silke. Forhåbentlig kommer hun til at elske jagt og alt det som det indheholder ligeså meget som vi gør. Og uanset hvordan det går med jagtintroduktion, er hun bare den kærligste, sødeste og sjoveste lille familiehund.

Godt efterår til alle, og knæk og bræk!

Bailey og Silke ved Arresø